* indicates required

Met Coolport Shuttle van Maasvlakte naar Barendrecht

Waalhaven Cool Barge, Post-Kogeko Logistics en Visbeen Transportgroep vervoeren met ingang van 1 februari 2012 een deel van de binnenkomende groenten en fruit voor een groep van vijf grote importeurs. Voorheen legden de containers de route van de Maasvlakte naar het handelscentrum in Barendrecht af over de weg. Nu gaan de eerste 45 kilometers per binnenschip naar de Waalhaven en alleen nog de laatste 6 kilometer naar Barendrecht met de vrachtauto. Het kenniscentrum Wayz verzorgt de regie van Coolport Shuttle.

Reductie CO2-uitstoot

De multimodale aanpak past in het streven om op termijn nog maar 50% van de containers die aankomen op de Maasvlakte over de weg te vervoeren, en van Maasvlakte 2 zelfs niet meer dan 30%. Dit voorkomt filevorming en draagt bij aan reductie van de CO2-uitstoot. De binnenvaart is naast de spoorwegen een belangrijk alternatief voor wegtransport. Het binnenvaartproject is onderdeel van ‘Fresh Corridor’. Penvoerder is Groenten en Fruit Handelsplatform Frugi Venta. Doel is de logistieke keten van fruit te optimaliseren. De fruitimporteurs Bakker Barendrecht, De Jong Coldstores, Hillfresh, Hispa Fruit & Vegetables, Olympic Fruit en Rotterdam Fruit Wharf treden op als opdrachtgevers.

Meer informatie

Bel mij

Mail mij

Adviseer mij

Wayz an eye for logistics


T +31 (0) 10 307 09 95

Innsbruckweg 250 | 3047 AH | Rotterdam | T +31 (0) 10 307 09 95 | info@teubooker.com